pPants Ullbyxa
 • Flerfunktionsbyxa 
 • Använd som potträningsbyxa, skalbyxa till tygblöja, läckageskydd då nattblöjan läcker, eller bara som gosig mjukisbyxa. 

Färg:  Naturvit, Grå charcoal  

 

 

 

Produktbeskrivning

Design

Gosig ullbyxa speciellt framtagen för att underlätta vid potträning. En rymlig utformning i kombination med steglös kardborrelåsning ger optimal passform med full rörelsefrihet samtidigt som byxan blir lätt att få av vid brådskande ärenden till pottan. pPants fungerar dessutom som läckagebarriär om olyckan skulle vara framme, speciellt bra då ditt barn är i potträningens slutskede och på egen hand ska försöka hinna till pottan. Läckageskyddet är också en välkommen hjälp när nattblöjan läcker.

*För att bevara sina naturliga egenskaper vad gäller vattentäthet måste ull tidvis behandlas med lanolin/ullkur. Detta görs vid behov, och då enligt tillverkarens instruktioner på förpackningen. Se även "Material och Skötselråd" här nedan .

Specifikation

 • Mulesing-fri merinoull, tillverkad i EU
 • God andningförmåga
 • Värmereglerande egenskaper
 • Naturligt antibakteriell
 • Naturlig odörkontroll
 • Läckageskydd mot väta, dubbla lager
 • Naturligt material av biologiskt nedbrytbara fibrer
 • Återvinnings- och förnyelsebar
 • Tillverkad med omsorg i EU
 • Finns i storlek S 62-74  och M 80-100 
 • Färg: Natural white och Charcoal grey
 • Samtliga ingående material är producerade enligt kraven för Oeko-tex standard 100 klass 1, babyprodukt
 

Frågor gällande din beställning?

Kontakta oss på

info@hoppehare.se

 

Er beställning skickas direkt från vårt lager i Östergötland. 

 
 

Material & Skötselråd

Ett av naturens alla underverk

Ull är ett naturligt, funktionellt material med både värmebevarande och kylande egenskaper. Genom dess ”vattentäta” funktion i kombination med mycket god andningsförmåga främjas ett behagligt klimat för användaren. En stor fördel är också att ull inte behöver tvättas så frekvent, många gånger är det istället tillräckligt att låta det använda plagget plantorka innan det kan användas på nytt, helt utan otrevliga odörer.

Naturligt smart

Ullens ”vattentäta” effekt kommer av det ullfett som naturligt återfinns i fårull och kan utvinnas efter klippning. Fettets goda förmåga att absorbera vätska ger ullen en minskad genomsläpplighet av väta och ullfett används därför även till exempel i hudkrämer, våtservetter och babyolja som återfuktande komponent. I blöjvärlden kan de absorberande egenskaperna också användas för att skapa en fuktbarriär, pPants ull utnyttjar just denna princip i sin design för att stoppa oönskade mindre läckage.

Optimal funktion

Vid tvätt av ullplagg urlakas en del ullfett vilket gör att uppsugningsförmågan också sakta avtar. Ett får har förmågan att på egen hand tillverka nytt fett och på så sätt bevara balansen, ett ullplagg måste istället tidvis behandlas för att uppsugningsförmågan ska bestå. Återinfettning görs vid behov med lanolin och innan första användning av dina nya pPants ull rekommenderar vi att du, efter en tvätt, utför en så kallad ullkur med lanolin ifall du tänkt utnyttja dess fuktbarriär. Detta ger en mättnad av ullen som säkerställer fuktskyddets funktion. Var också noga med att alltid vända dina pPants ull ut och in vid ullkur för att uppnå bästa resultat.

Allergi

Även om det är sällsynt så kan följande vara bra att känna till, en ytterst liten grupp människor är överkänsliga mot ullfett eller lanolin som är en blandning av ullfett och till exempel olja. Den som är allergisk mot ullfett är dessutom med största sannorlikhet också allergisk mot fårull. Ett vanligt allergitest, ett så kallat pricktest, kan visa om så är fallet. Rådfråga alltid din läkare eller vårdguiden 1177 vid misstanke om allergi, osäkerhet kring allergiska reaktioner eller andra uppkomna besvär. Mer information om allergier & överkänslighet hittar du hos Vårdguiden1177

Så tar du hand om dina pPants ullbyxor

Tvätta endast vid behov, för hand i en maximal temperatur av 40 grader eller använd tvättmaskinens ull- / ylleprogram.

Använd ett fintvättmedel och välj gärna ett miljömärkt alternativ. Ett oparfymerat tvättmedel kan också anses säkrare för ditt barn då den känsliga huden lätt ”suger upp” ämnen från omgivningen.

Tvätta i låg temperatur och hängtorka så långt det är möjligt så sparar du både plånbok och miljö, dessutom ökar produktens livslängd.

Före första användning
 • Börja med att tvätta dina nya pPants ull
 • Vänd byxorna ut och in och lägg dem sedan i ett kurbad med lanolin.* Ullkuren säkerställer fuktskyddets funktion.
 • Ta upp byxorna ur badet och krama försiktigt ur överskott av vätska.
 • Låt plantorka på en skuggig plats och använd gärna ett badlakan som underlag. Låt aldrig dina pPants ull torka i solen, torktumlaren eller över ett element.
 • Nu är det bara att börja använda!

Återinfettning med lanolin bör alltid ske enligt tillverkarens instruktioner vad gäller doseringsmängder och tidsintervall.

Potträning

Även om blöjperioden kan vara underbart mysig så är ju det slutliga målet ändå att ditt barn ska bli av med sina blöjor. 

Att så småningom bli blöjfri är en stor milstolpe för ditt barn och kopplas med stolthet. Det är dock viktigt att man aldrig tvingar fram potträningen, utan istället bara uppmuntrar alla små framsteg, det ska vara roligt för barnet att använda pottan så gör det gärna till en stund för lek.

Ett svenskt direktiv uppmanar BVC-sköterskor att introducera potträning för småbarnsföräldrar senast vid tiomånaderskontrollen. Helena Bergqvist, psykolog vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala, är författare till ovanstående vägledning och menar att en lämplig tid att påbörja träningen är när föräldrarna är väl motiverade och gärna innan barnet börjat gå.

Vill du lära dig mer? Då rekommenderar vi ett besök hos Vårdguiden 1177 eller Rikshandbok - Barnhälsovård. Där hittar du mängder med bra information inför potträningen, Lycka till!

Designfilosofi

Mångsidig enkelhet

Våra plagg ska vara mångsidiga utan att kännas krångliga. En idealisk produkt har flera användningsområden eller innehåller flertalet funktioner, då kan det totala antalet produkter som behövs för att fylla ett specifikt behov på marknaden också minska. Att främja sänkt konsumtion är att bidra till en mer hållbar produktion, och därför också vad varje utvecklare bör sträva efter i sin design.

Komfort & Kvalitet

För att ett funktionellt plagg ska kunna användas flitigt måste det vara bekvämt att bära, oavsett tillfälle. Det sätter inte bara krav på hur produkten är formgiven utan också på allt ifrån materialkvalitét till val av sömnadsteknik. En bekväm produkt av hög kvalitet kan dessutom älskas och bäras under en längre tid, vilket minskar dess totala klimatavtryck.

Tidlöshet

Vi lägger stor vikt vid att ta fram långlivade produkter, vilket inte bara innebär god hållfasthet utan också att plaggen ska kännas rätt i den tid då de används. Tidlöshet är således en grundpelare i vårt designarbete som ger rätt förutsättningar för att våra produkter ska kunna gå i arv, eller säljas som second hand, innan de slutligen är helt utslitna och kan gå till återvinning.

Länkar

Hem

Om oss

Miljö


Kontakta oss

Info@hoppehare.se

Postadress: Hoppe Hare

Åkerbärsvägen 16, SE-616 91 Åby

Bankgiro: 416-4448